800 г бутер тесто
500 г червен лук
400 г гъби кладница
160 г синьо сирене
60 г сирене Камамбер или Бри
7 с.л. зехтин
1 ч.л. зехтин
100 г топено пушено сирене
100 г чисто масло
10-20 бр. маслини - черни
3 с.л. оцет балсамико
4 с.л. горчица с подправки риган и мащерка
мащерка, сол, сух чесън, черен пипер
Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете нарязания на шайби лук и подправете с черен пипер и сол. Добавете 3 с.л. балсамов оцет, сложете капака и оставете лука бавно къкри за около 30-40 минути, като се разбърква от време на време. Махнете капака и продължете готвенето около 10 минути, докато се изпари водата и лукът се карамелизира. Отстранете от огъня и оставете настрани.
Накъсайте гъбите по дължина. Запържете в маслото. Добавете накрая 3 ч.л. зехтин, 1 ч.л. мащерка, 1 ч.л. сух чесън и нарязано на парченца топено сирене. Разбъркайте и оставете топеното сирене да се разтопи.
В правоъгълна тава (32х38 см) разстелете бутер тестото с ръбче по стената и намажете с горчицата. Разпределете лучената смес отгоре. Подредете гъбите, нарязаните на парченца Камамбер и синьо сирене, добавете 1 ч.л. мащерка и маслините. Печете в фурна на 220С, докато кората се изпече - за 20-30 минути. По желание може да наръсите с още малко настъргано сирене (Пармезан).
Сервирайте пицата топла или студена, нарязана на парчета.