Тази дъхава бутер-погача ще ви накара да се размечтаете за детството, прекарано при баба на село. А за тези от вас, които не са имали щастието да имат баба на село, предлагаме рецептата на невероятната Маслена погача с крема сирене .
Маслена погача с крема сирене
Необходими съставки:
40 г прясна мая
3 яйца
400 мл хладко прясно мляко
50 мл масло
700-800 г брашно
Сол
1 супена лъжица захар
100 г масло
150 г крема сирене или обикновено по-меко сирене
Приготвяне:
Разтворете маята в малко мляко, добавете захарта, 2 яйца и останалото хладко мляко с малко брашно и сол. След това с постепенно добавяне на брашно замесете средно твърдо и гладко тесто.
Оставете да почине за половин час.
Разточете кора с дебелина половин см, след което първо я намажете с масло, а след това я намажете (поръсете) със сиренето, към което предварително сте добавили един белтък.
Навийте на руло. Нарежете рулото на малки рулца и ги подредете в намазнена тава, едно до друго.
Оставете погачата да втаса, след което я намажете с жълтък и поръсете със семена и едра сол по желание.
Печете на 180 градуса за около 45 минути. Погачата е много мека, ароматна, а тестото е нежно и меко като морска пяна.4
Да ви е сладко!