Много домакини не се заемат с приготвянето на бутер тесто, защото смятат, че това е дълга и досадна работа. Разбира се, омесвате го първо, разточвате го и след това нанесете един слой, вторият ... Но всичко може да се направи много по-лесно, само за 10 минути. Не вярвате ли? Вижте рецептата.
Споделяме с вас процеса на приготвяне на бутер тесто у дома .
Домашно бутер тесто
СЪСТАВКИТЕ
200 г маргарин
1 яйце
100 мл заквасена сметана
350 г брашно
щипка сол
ПОДГОТОВКА
Разбъркайте брашното с маргарин до малки трохи.
Отделете жълтъка от белтъка. Добавете жълтъка към маргарина и брашното.
Накрая добавете заквасената сметана. Ако нямате заквасена сметана, киселото мляко е доста подходящ вариант.
Сега омесете тестото. То трябва да се окаже еластично и меко. Ако тестото е гъсто, добавете все още малко заквасена сметана, а ако полепва по ръцете ви, след това добавете малко брашно. Изпратете тестото в хладилника.
И така, тестото е готово. Сега остава да приготвите от него своя кулинарен шедьовър. Просто трябва да разточите готовото тесто и да го нарежете на триъгълници.
Разбийте белтъците отделно в купа, а захарта изсипете в друга купа. Потопете триъгълниците в белтъците, а след това в захар. Поставете езиците върху лист за печене и печете до златисто кафяво.
Такива хрупки се изяждат моментално, защото се оказват невероятно вкусни. И тази хрупкава коричка ...
Харесва ли ви рецептата? Не забравяйте да я споделите с приятелите си!