Бутер тесто за 10 минути. Винаги съм си мислила, че е по- сложно от обикновеното, а то се оказа фасулска работа

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бутер тесто за 10 минути. Винаги съм си мислила, че е по- сложно от обикновеното, а то се оказа фасулска работа
Бутер тесто за 10 минути. Винаги съм си мислила, че е по- сложно от обикновеното, а то се оказа...
24599
Бутер тесто за 10 минути. Винаги съм си мислила, че е по- сложно от обикновеното, а то се оказа фасулска работа
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много домакини не се заемат с приготвянето на бутер тесто, защото смятат, че това е дълга и досадна работа. Разбира се, омесвате го първо, разточвате го и след това нанесете един слой, вторият ... Но всичко може да се направи много по-лесно, само за 10 минути. Не вярвате ли? Вижте рецептата.

 Споделяме с вас процеса на приготвяне на бутер тесто у дома .

 

Домашно бутер тесто

СЪСТАВКИТЕ

200 г маргарин
1 яйце
100 мл заквасена сметана
350 г брашно
щипка сол

 

ПОДГОТОВКА

Разбъркайте брашното с маргарин до малки трохи.

Отделете жълтъка от белтъка. Добавете жълтъка към маргарина и брашното.

Накрая добавете заквасената сметана. Ако нямате заквасена сметана, киселото мляко е доста подходящ вариант.

Сега омесете тестото. То трябва да се окаже еластично и меко. Ако тестото е гъсто, добавете все още малко заквасена сметана, а ако полепва по ръцете ви, след това добавете малко брашно. Изпратете тестото в хладилника.

И така, тестото е готово. Сега остава да приготвите от него своя кулинарен шедьовър. Просто трябва да разточите готовото тесто и да го нарежете на триъгълници.

Разбийте белтъците отделно в купа, а захарта изсипете в друга купа. Потопете триъгълниците в белтъците, а след това в захар. Поставете езиците върху лист за печене и печете до златисто кафяво.

Такива хрупки се изяждат моментално, защото се оказват невероятно вкусни. И тази хрупкава коричка ...

Въпреки това, можете да приготвите всичко, което харесвате от тесто: пайове, бисквитки, пай. 

Харесва ли ви рецептата? Не забравяйте да я споделите с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft