1 ч.л. семенца копър + още малко за поръсване
1 ч.л. семена от кафяв синап
1/2 ч.л. кимион на зърна
1 глава лук, ситно нарязана
80 гр. бекон, накълцан
450 гр. свинска кайма
2 чаши (140 гр) пресни хлебни трохи
1/3 чаша едро нарязан магданоз
ситно настъргана кора на 1 портокал
2 яйца, леко разбити
375 гр. замразено бутер тесто - размразено
сусам и маково семе за поръсване
доматен сос – за поднасяне
Загрейте фурната на 200 градуса и покрийте тавичка с хартия за печене. Запечете на сух тиган подправките за 1-2 минути, докато пуснат аромата си. Прехвърлете ги в хаванче и ги счукайте фино. Върнете тигана на котлона (на умерен огън). Сложете вътре бекона и лука и ги задушете заедно за 5 минути, докато лукът омекне, като бъркате. Прибавете подправките, разбъркайте и оставете да изстине.
Прехвърлете сместа от лук и бекон в голяма купа и смесете с каймата, хлебните трохи, магданоза, портокаловата кора и едното разбито яйце. Подправете и объркайте сместа добре, след това оставете в хладилник до използването й.
Разточете тестото върху набрашнен плот до дебелина 5 мм на четириъгълник с размери около 40х28 см. След това разполовете на два дълги четириъгълника. Оформете каймата на два фитила около 40 см. дълги и 4 см. широки. Сложете по един фитил върху всяко парче тесто, след това ги завийте добре в тестото. Обърнете получените рула с шева надолу, намажете ги с другото разбито яйце и поръсете със семената от копър, сусама и маковото семе. Нарежете всяко руло на хапки и ги запечете за 20-тина минути, докато станат златисти и тестото се изпече. Поднесете с доматения сос.