Бутер цветчета с горски плодове
21 Май 2012
7766
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. бутер тесто
180 г. диви ягоди (малини, боровинки)
1/3 чаша захар
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. нишесте
1 яйце
В дълбок съд сложете да кипнат за около 3 мин. плодовете, захарта, лимоновия сок заедно с 2 с.л. вода. Намалете огъня, разворете нишестето с 3 с.л. вода и го прибавете към плода. Оставете на огъня още 1 мин., като бъркате непрекъснато. Охладете добре сместа. Размразете и разстелете бутер тестото върху поръсена с брашно повърхност. Изрежете квадрати с размери 12 см Х 12 см. Поставете по една лъжица от сместа в центъра на квадратите. Хванете четирите края на квадрата и ги усучете леко в центъра върху пълнежа. Намажете отгоре с разбито яйце и печете 10-15 мин. в предварително загрята до 220-230 С.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари