За обяд ви предлагаме да си направите бутчета по тоскански , невероятно сочно месо в ароматен сос . Италианците са истински артисти, когато става въпрос за приготвяне на храна. Отлично съчетават различни храни, а едно от най-известните им ястия е пилето по тоскански . Предлагаме ви още една рецепта за това ястие от Тоскана, като ви препоръчваме да го направите с бутчета. Те са много по-сочни от бялото месо, а задушаването в ароматен сос просто им придава специален вкус. Можете да ги сервирате с картофи или салата.
Ето рецептата:
Бутчета по тоскански
Продукти:
- 2 големи пилешки бутчета с горната част
- 1-2 с.л. брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л.
Приготвяне:
Обезкостете бутчетата и махнете кожата. Поръсете обилно със сол и черен пипер, след което оваляйте в брашно.
Загрейте в тигана зехтина с маслото. Щом маслото се разтопи, пуснете вътре бутчетата и запържете от двете страни до златиста коричка. Извадете бутчетата в чиния.
Нарежете пресните риган и мащерка на ситно и ги пуснете в мазнината от пилето. Добавете чилито и смления чесън. След това - доматената паста и горчицата. Разбъркайте хубаво всичко в мазнината на котлона. Щом се запържат, прибавете горещия зеленчуков бульон. Разбъркайте добре и когато течността се поизпари, върнете вътре бутчетата.
Добавете нарязаните сушени домати и хубаво разбъркайте. Обърнете бутчетата, така че да поемат хубаво от соса.
Поръсете с настъргана лимонова кора, когато течността изври на половина, след което добавете сметаната.
Бъркайте хубаво бутчетата периодично, така че да са потопени хубаво в сос.
Измийте добре спанака и прибавете в тигана с бутчетата. Добавете и листенца пресен босилек. Най-накрая добавете и настъргания пармезан.
Дръпнете ястието от огъня и поднесете горещо с още малко настърган пармезан.
Да ви е сладко!