Не е нужно да сте сръчни в готвенето, за да приготвите тази Бухнала баница , не са ви необходими кори, брашно или мая. Всъщност най-вкусната баница се приготвя само за няколко минути, а вкусът ѝ ще зарадва всеки. Може да се сервира за закуска или вечеря или като предястие. Ето какво ви трябва:
Бухнала баница без кори
Продукти:
6 яйца
1,5 чаши мляко (300 мл)
100 г настърган кашкавал (чедър)
малко сол на вкус (около една или половин чаена лъжичка)
20 г масло или маргарин за намазване на огнеупорен съд със средни размери
Приготвяне:
Счупете шест яйца в по-дълбока купа, посолете ги и ги разбийте с бъркалка. Разбийте добре яйцата, около 1-2 минути, за да се разбият добре белтъците.
След това добавете млякото, след което разбийте отново, този път за минута, докато съставките се балансират добре. Настържете настрани 100 г сирене чедър (или твърдо сирене/ кашкавал по ваш избор) и го добавете към сместа от мляко и яйца.
Разбъркайте с лъжица или шпатула, за да няма лепкави бучки сирене. Разтопете маслото на много слаб огън или в микровълновата (но не го оставяйте да заври). Изсипете го в тава за печене или огнеупорен съд и използвайте кухненска четка, за да намажете дъното и страните.
Изсипете сместа в подготвената форма и разпределете кашкавала равномерно по цялата повърхност.
Загрейте фурната на 200 градуса, след което поставете вътре съда и печете около 25 минути, докато придобие приятен златист цвят.
По време на печенето, заради яйцата, баницата ще бухне доста, така че внимавайте при избора на тава за печене, да не е плитка. След като баницата се извади от фурната, малко ще се сплеска. Ако искате да я сервирате цяла (на едно парче), то много лесно може да я обърнете върху друг по-голям съд, като можете да я нарежете директно и я сервирате.
Сервирайте с чаша кисело мляко или кисело мляко.