Рецептите за бухтички от времето на баба са любими на всички. И всяка от тях е добра по свой начин. Според някой рецепти бухтичките трябва да се меки, други пък казват, че трябва да са хрупкави, но всичко е въпрос на вкус. Но има една доказана рецепта, която ги прави идеални.
Тази рецепта определено си заслужава да я споделите с приятелите си!
Необходими съставки
Пшенично брашно 2.5 кг
яйце 1 бр.
захар 3 супени лъжици
ванилия 12 грама
сода или бакпулвер 1 супена лъжица
сол
Слънчогледово олио 2 супени лъжици
1 кофичка кисело мляко
Подготовка:
Разбийте яйцето със солта и захарта, добавете киселото мляко. Разбъркайте активно масата. Сега подгответе тестото: добавете брашното, ванилията и бакпулвера или содата.
Предварително загрейте тиган със слънчогледово олио хубаво. Печете бухтичките под затворен капак до златисто кафяво.
Насладете се на вкусната закуска малко преди да е изстинала, в противен случай те ще се втърдят и няма да бъдат толкова великолепни. Ако желаете, добавете плодове, мед или ядки. Бон апетит!