Бухтички- мекички за добри душички с кисело мляко- перфектната закуска за цялото семейство през уикенда

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бухтички- мекички за добри душички с кисело мляко- перфектната закуска за цялото семейство през уикенда
Бухтички- мекички за добри душички с кисело мляко- перфектната закуска за цялото семейство през...
48809
Бухтички- мекички за добри душички с кисело мляко- перфектната закуска за цялото семейство през уикенда
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не обича бухтички потопени в мед с чаша айран- класика в жанра, нали? 

И днес редакторите ни ще ви кажат как да си приготвите любимата закуска от детството . Струва си да опитате, защото не е много сложно.

СЪСТАВКИТЕ

500 мл кисело мляко
250 мл прясно мляко
200 мл вода
1 яйце
2 ч.л. захар
1 супена лъжица сол
1 ч.л. суха мая
2 ч.л. бакпулвер
500 мл растително масло
2 чаши пшенично брашно по 250мл

 

ПОДГОТОВКА

На първо място, подгответе продуктите, така че всичко да ви е под ръка.

Изсипете сухата мая в чаша, поръсете захар и разредете с топла вода.

В отделен съд (ще вземем литров буркан за удобство) изсипете киселото млляко, разбийте яйцето и разбъркайте. Добавете тук прясното мляко, сол и бакпулвер. Разбъркайте добре. Добавете 2 с.л. растително масло, както и предварително разредена мая във вода. Разбъркайте отново внимателно. Сипете топла вода до 1 литър.

Изсипете брашно в дълбок съд. В средата направете вдлъбнатина за самата смес от буркана като калденче.

Омесете тестото, като използвате толкова много брашно, че да е меко. След това покрийте с кърпа и оставете на топло място. Между другото, питките са много пищни, ако вечер тестото се увие в найлонов плик и се изпрати в хладилника, и се пече на сутринта. В този случай трябва да оставите място в опаковката, защото тестото ще се издига малко по малко.

Наредете тестото и го разделете на равни части (получихме 16 еднакви парчета). Оформете топчета от тестото.

Сега разточете всяка топка тесто на плоски питки с дебелина около половин сантиметър. Нарежете всяка на 4 равни части. Въпреки че можете да мечтаете с формата и да придадете на тестото всякакъв вид.

Изсипете олио в тигана и го загрейте добре. Сега разпределете тестото и гответе на силен огън. Когато поничките започнат да се издигнат от едната страна, обърнете и изпържете от другата.

Поставете готовите понички върху хартиена кърпа, за да избавите ястието от излишното масло. Оставете да изстине и започнете да дегустирате. Приятен апетит!

 Ако желаете, можете да добавите по-малко сол и повече захар, когато готвите, за да направите лакомството по-сладко. Въпреки че дори и без това,  децата ще ги ядат с голямо удоволствие.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft