Разтворете маята в 100 мл. от прясното мляко (леко затоплено). Поръсете с малко брашно и оставете да шупне на топло място. Прибавете 500 гр затоплено брашно и смес от разбитите с останалото мляко жълтъци. Добавете още захарта, разтопеното масло, солта и лимонената кора.
Омесете меко тесто и го оставете да втаса на топло, докато удвои обема си (покрийте съда с памучна кърпа).
Разточете тестото на кора с дебелина един пръст и изрежете кръгчета с чаша. В центъра на всеки кръг сложете по 1 чаена лъжичка сладко/мармалад. Намажете краищата на тестото с разбит белтък и прегънете добре около плънката, като притискате, за да се запечатат шевовете.
Оставете поничките да втасат още веднъж, след което ги изпържете до златисто в по-дълбок тиган с обилно количество добре загрято олио.
Поднесете ги топли, наръсени с пудра захар.