Бързата и лесна туршия в тенджера на баба Петрана от Овчарци

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързата и лесна туршия в тенджера на баба Петрана от Овчарци
Бързата и лесна туршия в тенджера на баба Петрана от Овчарци
44675
Бързата и лесна туршия в тенджера на баба Петрана от Овчарци
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

  • моркови - 1/2 кг
  • карфиол - 1/2
  • глава целина - 1/4
  • чушки камби - 5 бр.
  • корнишони - 10 бр.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • бахар - 10 зрънца

Начин на приготвяне:

  • Нарязваме морковите и корнишоните на колелца, а камбите - на едро.
  • Разчупваме карфиола на розички. Нарязваме целината на дребно.
Сипваме водата, олиото, оцета, солта и захарта в тенджера.
  • Добавяме дафиновия лист и бахара. Кипваме и изсипваме вътре морковите. След 2 минути добавяме карфиола.
  • След още 2 минути добавяме целината и камбите.
  • Оставяме така 3-4 минути и добавяме корнишоните.
  • Изключваме котлона. След 1 минута отместваме от котлона. Оставяме да се охлади. Съхраняваме на леко хладно място, но не в хладилник.
  • Консумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни.

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft