500 г сух бял хляб (за тост)
4 яйца
250 г сирене
1 кофичка нискомаслено кисело мляко
250 г газирана вода
50 мл олио
50 г масло или маргарин за намазване
Най-добре е да използвате нарязан хляб за тост (пълнозърнест или бял). Филийките се разрязват на две диагонално, така че да се получат по 2 триъгълника от всяка. Взема се правоъгълна тавичка /размери 30*15*7 см/. Тавичката се намазва с маргарин отдолу и отстрани. Яйцата се измиват добре, счупват се едно по едно в дълбока купа. Добавя се киселото мляко, сиренето натрошено на ситно и олиото. Разбърква се добре, за да се получи смес със средна гъстота - както плънка за обикновена баница. В тавичката се подрежда първият ред филии, като могат леко да се застъпват, след което се намазват с плътен слой от плънката. Подрежда се вторият ред филии и се разпределя останалата плънка, объркана заедно с газирана вода. Най отгоре се слагат тук-таме малки парченца от маслото (маргарина). Пече се в умерено загрята фурна (200 градуса) до получаване на златиста коричка.