Днес ще ви покажем как да направите вкусна торта от бишкоти и Маскарпоне за 15 минути. Бихте ли казали, че това е фантастично? Пригответе съставките и отчетете времето!
Бишкотите или „котешките езичета“ не винаги се предлагат в магазините. Ето защо, по-рано описахме подробно как да си печем у дома.
Ако сте притеснени от цената на маскарпонето, пригответе се за неговия аналог . Ще ви трябват извара, сметана, яйца и пудра захар.
СЪСТАВКИ
200 g бишкотиi (24 броя)
250 мл сметана, 33% мазнини
250 г маскарпоне
100 г пудра захар
2 с.л.. какао за поръсване
250 мл студено сварено кафе
ПОДГОТОВКА
Пригответе и охладете кафето. За малки деца може да заместите с какао. Комбинирайте маскарпонето, сметаната и пудрата захар в купа.
Разбийте сметаната с миксер
Пригответе форма, подходяща за тортата. Изсипете охладеното кафе в купа, където ще ви бъде удобно да потопите бишкотите в него.
Потопете бишкотите (8 броя) в кафето и поставете един слой на дъното на формата.
Прехвърлете крема в сладкарски плик. Използвайте го, за да покриете повърхността на бишкотите със слой крем.
Поставете още един слой бишкоти върху крема. Накрая завършете с три слоя бишкоти и три слоя крем.
С помощта на цедка поръсете тортата с какао на прах.
Изпратете тортата в хладилника за 2-3 часа, за да се накисне добре.
Приятен апетит!
Ако някой десерт е способен да достави небесно удоволствие, то това определено е нашата нежна и сочна напоена торта, която без никакво преувеличение просто се топи в устата ви.