1 готов блат за торта (или предварително изпечен такъв)
3 кофички заквасена сметана
2 чаши пудра захар
1 чаша счукани орехови ядки
3 равни супени лъжици какао
за сиропа:
1 чаша захар
1 ванилия
за украсата:
1/2 чаша смлени орехови ядки
2 супени лъжици шоколадови пръчици
Блатът се издълбава внимателно, така че да се получи нещо като купа (внимавайте да не пробиете блата). Напоява се с топъл сироп, приготвен от захарта, ванилията и 1 чаша вода. Трохите or издълбания блат се смесват с половината от сметаната, 1 чаша пудра захар, счуканите орехови ядки и какаото. Всичко се разбърква добре. С получената смес се напълва издълбаният и сиропиран блат (може да се сиропира и със сок от компот). От останалата сметана, разбита с останалата пудра захар, се прави глазура, с която се намазва цялата торта. Отгоре се наръсва със смлените орехови ядки и шоколадовите пръчици.