Вечеря в чашка със сигурност ви звучи странно, а още повече нетрадиционно, но повярвайте ужасно вкусно е.. Всъщност, това ястие прилича на малък облак, който можете да опитате.
Въпреки че френската кухня се счита за една от най-сложните в света, рецептата за месно суфле е доста проста. Масата ще се превърне в доста буйна и пухкава без сода и бакпулвер . Следвайте простите инструкции - и определено ще успеете.
съставки
кайма 600 g
моркови 1 брой
карфиол 300 g
масло 1 супена лъжица
мляко 200 ml
Яйце 2 броя
Пшенично брашно 2 супени лъжици
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Обелете морковите, наряжете ги на кръгчета Разделете карфиола на съцветия. Изсипете двата продукта в съда, налейте вряла вода. Добавете сол. Гответе, докато омекнат.
Източете, охладете зеленчуците. Добавете към тях маслото и смесете всичко в блендер
Добавете месото към масата от моркови и карфиол . Смесете ги.
Разбийте яйцата с мляко. Добавете брашното. Изсипете в зеленчуци. Подправя се със сол и черен пипер. Разстелете масата в намазаните с чашки слънчогледово масло.
Изпечете суфлето във фурната за 30 минути при 200 ° С
В рамките на 10 минути в чашките сместа бухва и става въздушна маса. Сервирайте с домашно приготвен сос и украсете със зеленчуци. Рецептата за суфле във фурната може да бъде запазена или незабавно отпечатана от нашата страница. Сервирайте и накарайте гостите да познаят от какво е направено това невероятно удоволствие.