Трудно е да се намери по-прост продукт за готвене от сърцето на пилето : по всеки джоб е, лесно се готви, ястието винаги е вкусно. Но така се случва, че непрекъснато минаваме през щанда за месо и механично взимаме или филе или цяло пиле. Знаем, че вече сме написали толкова много за това, какво да готвим от различни видове месо! Но точно сега искаме да насочим вниманието ви към малките сърца, които могат да бъдат истинска гастрономична изненада.
За готвене се препоръчва използването на керамични гювечета , но ако няма такива, обичайната огнеупорна форма е подходяща. Всъщност, след като са го опитали за първи път, много хора не вярват, че основните съставки са толкова прости.
съставки
пилешки сърца 700 g
слънчогледово олио 3 супени лъжици
лук 1 брой
морков 1 брой
печурки 450 g
картофи 3 броя
сметана 1.5 кофичка
нишесте 1 супена лъжица
кашкавал 100 g
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Провансални билки на вкус
подготовка
Леко запържете сърцата в малко количество слънчогледово масло. Добавете малко сол и черен пипер. Поставете в гювечето
Поръсете морковите и лука, които предварително сте нарязали в гювечето
Обелете картофите, нарежете на малки парченца. Изсипете и тях. Сол и пипер..
Почистете гъбите и ги нарежете на големи парчета. Поставете ги върху картофите.
Смесете сметаната с подправките и лъжица нишесте. Напълнете гърненцето с нея. Поръсете с настъргания кашкавал
Покрийте с капак или фолио. Изпратете във фурната. Включете и задайте температурата на 180 ° C. Печете 45 минути с капака затворен и 5 минути с отворен капак. Тогава кашкавала ще се запече
Печените сърца стават мозък под златната коричка от твърд кашкавал... О, само си представете - каква вкусотия.
Запишете рецептата в отметките и изпратете на приятели.