Бърза и лесна баница с месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бърза и лесна баница с месо
Бърза и лесна баница с месо
admin
Добавена от: admin
40037
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За месната  плънка:
Лукът се нарязва и се запържва с малко олио на тих огън, докато стане стъклен. Добавя се месото и се пържат на тих огън 15 минути. В края на пърженето се прибавят смесените подправки, черният пипер, червеният пипер и риганът.
За яйчената плънка: 
Четирите яйца се разбиват с миксер, след което в тях се добавят олиото, водата, киселото мляко, бакпулверът и нарязаните или накъсани кори, и сместа се бърка с дървена лъжица. Всички кори трябва хубаво да попият от течната смес. 
В намаслена тавичка с диаметър 30 см се изсипва половината от сместа с корите, а след това - плънката от месо. Накрая отново се изсипва пълнежът с корите.По желание баницата може да се наръси и със сусам. Пече се на 200 градуса около половин час, като към края на печенето фурната се увеличава на 220 градуса и баницата се пече още десет минути. Оставя се да се охлади добре, след което се нарязва на парчета. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft