Една страхотна рецепта за бърза и вкусна торта с бишкоти и банани. Рецептата е повече от елементарна и най- важното не изисква много време и скъпи съставки
Изясняване на съставките .
съставки
захар 70 g
Яйчен жълтък 2 броя
мляко 400 ml
Пшенично брашно 1 супена лъжица
Царевично нишесте 2 ч. Л.
банан 4 броя
ванилия 1 щипка
бишкоти 14 бр.
подготовка
Изсипете млякото в тенджера, сложете на печката. Затоплете до около 70 градуса (не довеждайте до кипене). В купа разбийте жълтъците, налейте една четвърт от топлото мляко към тях, продължете да разбивате.
В отделна купа, комбинирайте всички сухи съставки, изсипете в яйчно-млечната смес, разбийте. Получената маса се изсипва в тенджера при останалото мляко и се вари на слаб огън с постоянно разбъркване, докато се сгъсти. Извадете тенджерата от печката, покрийте с фолио така, че повърхността на крема да не се покрие с кора.
Поставете на дъното и по страните на прозрачна форма бишкотите и филийките банани (половината от общата сума). Налейте половината от крема в купата, наредете останалите бишкоти, банановите резени, след това намажете с останалия крем.
Банановият пудинг изглежда впечатляващо в голям дълбок съд.. Гостите ви ще оценят тази вкусотия, а приятелите ви ще поискат рецепта. Споделете с тях!