Бърза и сочна ФАЛШИВА баклава - вкусът е същият, а е в пъти по-лесна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза и сочна ФАЛШИВА баклава - вкусът е същият, а е в пъти по-лесна:
Бърза и сочна ФАЛШИВА баклава - вкусът е същият, а е в пъти по-лесна:
45554
Бърза и сочна ФАЛШИВА баклава - вкусът е същият, а е в пъти по-лесна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладкишът наречен " фалшива баклава " е един от любимите у дома, защото освен, че се приготвя много лесно и бързо, има вкус на баклава, много е сочен и неустоимо вкусен. Ето какво ви трябва, за да си приготвите невероятния орехов сладкиш с вкус на баклава :

фалшива баклава рецепта

Фалшива баклава

Продукти (за измерване се използва чаша от 200 мл):

4 яйца

1,5 чаши захар

1 чаша олио

1 чаша прясно мляко

1,5 чаши грис

1 пакетче ванилова захар

3 супени лъжици брашно

1 пакетче бакпулвер (10 г)

1,5 чаша смлени орехи

0,5 чаша смлени орехи

За сиропа:

1,5 чаши захар

3 чаши вода

1 лимон

Приготвяне:

Рзбиваме яйцата в дълбока купа, добавяме захарта, след което разбъркваме с кухненска тел, докато захарта се разтопи и сместа леко изсветлее. След това добавете олиото и разбъркайте отново, за да се смеси.

яйца със захар

разбити яйца

След това добавете млякото, разбъркайте добре, след това добавете гриса. Разбъркайте отново, след това добавете ванилова захар и след това брашно, смесено с бакпулвер. 

разбити яйца с мляко

смес орехов сладкиш

Разбъркайте добре, накрая добавете смлените и натрошени орехи. След като сместа стане гладка, оставете я настрана за 10 минути.

орехова смес

Намаслете тава (30 см) и я поръсете с брашно по дъното и стените, разбъркайте сместа и я изсипете вътре. Разстелете, заравнете, разклатете малко тавичката и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час. През това време пригответе сиропа:

смес в тава

В тенджера на огъня се слагат захарта и водата и след като сиропът заври, се вари 5 минути. Накрая сложете един лимон, нарязан на кръгчета (отстранете семките) и оставете да престои 5 минути.

лимонов сироп

Горещият сладкиш се залива равномерно с горещия сироп. Отгоре се поръсва със смлени ядки и се оставя да изстине. След това го охладете добре и сервирайте. 

сиропиране сладкиш

фалшива баклава

фалшива баклава

Да ви е сладко!

фалшива баклава парче

вкусна фалшива баклава

Подробности вижте ТУК , а по-долу прочетете процедурата за втората рецепта:



 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft