ч
Днес ще ви споделим един трик, с който марината ще може да влезе бързо в месото и когато нямате време да чакате с часове това ще е вашето спасение.
Диетичното месо , с правилното количество подправки е благоуханно, в готвенето е съвсем просто. Но разочароващо е, че често става много сухо. Вероятно вече сте се досетили, че говорим за пилешките гърди . Как да сготвим сочна пилешка пържола във фурната ? Мариноването на месото се счита за правилния начин. Но, за съжаление, то не винаги е ефективно.
Защо? Когато ястието трябва да се приготви в най-кратък срок, марината няма време да попие във всяко късче от пилето и оттам идва проблема. Да, той споделя аромата й, но рядко е способен на повече. Научете се да му помагате. Достатъчно е да вземете няколко клечки за зъби , а след това сочните пилешки гърди във фурна няма да са проблем.
съставки
Пилешки гърди 4 броя
Чесън 4 скилидки
масло 3 супени лъжици.
Лимонов сок 3 супени лъжици
мащерка 1,5 ч. Л.
сол 2.5 Чл. л.
Черен пипер 0,5 ч.
вода 1 л
лимон 0,5 ч. Л.
подготовка
Смесете водата с 2 супени лъжици сол, 0,5 ч. л. мащерка и лимонови резенчета. Сложете на гърдите клечки за зъби както е показано на снимката. Поставете ги в марината, така че течността напълно да покрива месото. Оставете 15 минути.
Разтопете маслото. Добавете нарязания чесън, пипер, мащерка, сол и лимонов сок.
Извадете клечките за зъби от месото. Почистете гърдите с хартиена кърпа. Прехвърлете във форма за печене и намажете с лимоново-чесновия сос. Пилешки гърди се готвят във фурната в продължение на 25 до 30 минути при 200 ° С.
Над гарнитурата също не трябва да се мисли дълго: имаме невероятни идеи за вас, които може да намерите в сайта ни. Това е рядък случай, когато не е необходим сос, защото сочната пилешка гърда, изпечена във фурната, изобщо не се нуждае от него. И така, как ви се струва тази идея?
След това споделете рецептата с приятелите си, ако искате и на тях да спестите време