Бърза марината за пилешко месо- само 15 минути и ще имате най- сочното и крехко месо, което някога сте яли

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза марината за пилешко месо- само 15 минути и ще имате най- сочното и крехко месо, което някога сте яли
Бърза марината за пилешко месо- само 15 минути и ще имате най- сочното и крехко месо, което...
17244
Бърза марината за пилешко месо- само 15 минути и ще имате най- сочното и крехко месо, което някога сте яли
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ч

Днес ще ви споделим един трик, с който марината ще може да влезе бързо в месото и когато нямате време да чакате с часове това ще е вашето спасение.

Диетичното месо , с правилното количество подправки е благоуханно, в готвенето е съвсем просто. Но разочароващо е, че често става много сухо. Вероятно вече сте се досетили, че говорим за пилешките гърди . Как да сготвим сочна пилешка пържола във фурнатаМариноването на месото се счита за правилния начин. Но, за съжаление, то не винаги е ефективно.

Защо? Когато ястието трябва да се приготви в най-кратък срок, марината няма време да попие във всяко късче от пилето и оттам идва проблема. Да, той споделя аромата й, но рядко е способен на повече. Научете се да му помагате. Достатъчно е да вземете няколко клечки за зъби , а след това сочните пилешки гърди във фурна няма да са проблем.

 

съставки

Пилешки гърди 4 броя

Чесън 4 скилидки

масло 3 супени лъжици.

Лимонов сок 3 супени лъжици

мащерка 1,5 ч. Л.

сол 2.5 Чл. л.

Черен пипер 0,5 ч.

Л.

вода 1 л

лимон 0,5 ч. Л.

 

подготовка

Смесете водата с 2 супени лъжици сол, 0,5 ч. л. мащерка и лимонови резенчета. Сложете на гърдите клечки за зъби както е показано на снимката. Поставете ги в марината, така че течността напълно да покрива месото. Оставете 15 минути. 

пилешки гърди

пилешки гърди

Разтопете маслото. Добавете нарязания чесън, пипер, мащерка, сол и лимонов сок.

Извадете клечките за зъби от месото. Почистете гърдите с хартиена кърпа. Прехвърлете във форма за печене и намажете с лимоново-чесновия сос. Пилешки гърди се готвят във фурната в продължение на 25 до 30 минути при 200 ° С. 

пилешки гърди

пилешки гърди

Над гарнитурата също не трябва да се мисли дълго: имаме невероятни идеи за вас, които може да намерите в сайта ни. Това е рядък случай, когато не е необходим сос, защото сочната пилешка гърда, изпечена във фурната, изобщо не се нуждае от него. И така, как ви се струва тази идея?

 След това споделете рецептата с приятелите си, ако искате и на тях да спестите време

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft