Спрайтът е идеален за мариноване на месо. Ние обичаме да ви вдъхновяваме за нови кулинарни изживявания. Затова днес ви предлагаме да опитате да приготвите нещо по -интересно: марината за пилешки гърди със спрайт. И не просто марината, а цяло готово месно ястие върху оризово-зеленчукова възглавница с пикантен сос.
Пилето, приготвено по този начин, е чудесна идея за пълноценно хранене за цялото семейство. Сочността на пилето и вкусът на ястието са просто ненадминати. Освен това рецептата използва прости съставки, които се превръщат във вкусна вечеря за рекордно кратко време. Опитайте и се уверете сами. Без да се замисляме, нека се заемем с приготвянето на това прекрасно ястие!
Съставки
Пилешки гърди
Розмарин 2 бр.
Мащерка
Соев сос 45 мл
Спрайт 250 мл
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
Слънчогледово олио на вкус
Ориз 1 чаша
Вода 2 чаши
Царевично брашно 100 гр
Пармезан 20 g
Сметана 2 супени лъжици
Чесън 2 скилидки
Копър на вкус
Зеленчукова смес 150 гр
Подготовка
Разрежете пилешките гърди наполовина, след което всяка половина разрежете напречно и наполовина. Ще имате осем части. Прехвърлете върху работна повърхност, покрийте със стреч фолио и разбийте с кухненски чук. Отлепете хранителната лента, обърнете пилешкото филе, след това отново покрийте и начукайте от другата страна.
В отделна купа комбинирайте 2 стръка розмарин, 4 стръка мащерка, 30 мл соев сос, 250 мл спрайт, щипка сол и черен пипер. Потопете пилешкото филе в сместа и разбъркайте добре. Покрийте и оставете за 15-20 минути.
Изсипете растително масло в тенджера, загрейте леко, след това добавете ориз и го запечете. Добавете 2 чаши вода и щипка сол. Гответе до омекване.
Сварете зеленчуковата смес отделно в подсолена вода. Смесете сварения ориз и зеленчуците.
Потопете всяко мариновано пилешко филе в царевично брашно
Запържете месото от двете страни в горещ тиган с растително масло до златисто кафяво. Поставете филетата върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишното масло.
Комбинирайте заквасена сметана в отделна купа, 1 супена лъжица соев сос, настърган пармезан, изцеден чесън и нарязан копър. Разбъркайте старателно.
Сервирайте пилешкото филе върху подложка от зеленчуци и ориз с пикантен сос. Ако сам не бях пробвал такава марината за пилешки гърди , щях да реагирам предпазливо. Но сега мога уверено да кажа, че е много вкусно. Не забравяйте да готвите и да зарадвате любимите си хора!