1. Нарежете ситно лука и го запържете с червен пипер и сол.
2. Настържете морковите и ги добавете към лука.
3. Добавете и каймата, след което оставете всичко на тих огън. Щом готвенето на месото е към края си, добавете чаша вода и оставете ястието да поври.
4. Обелете и нарежете картофите на тънки кръгчета. В дълбок съд смесете картофите с малко олио и подправки по желание.
6. Намажете тавата за печене с олио и подредете на дъното й ред картофи, след това - сместа с месо и вода, и още един ред картофи. Залейте с половин чаша вода и покрийте съда с фолио. Поставете го във фурната, предварително загрята.
7. Разбийте добре яйцата с киселото мляко и прибавете малко сол.
8. Когато картофите омекнат (около половин час), извадете тавата от фурната, отстранете фолиото и залейте със сместа от кисело мляко и яйца. Оставете ястието се да запече добре, може да го поръсите и с малко червен пипер
Бърза мусака с кисело мляко Неделя вечер
7 Февруари 2016
20414
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари