Погачата е бърза за приготвяне, защото се оформя веднага, а втасва само преди печене. Съставките са обичайните.
1. Всички съставки за тестото се замесваат заедно, като при необходимост се добавя още брашно, за да се получи средно меко тесто, което не лепне.
2. Хубаво измесеното тесто веднага се разточва на една голяма кора, маже се с масло / маргарин на стайна температура, нарязва се и се сгъва като на снимката.
3. Така сгънатото тесто веднага се разточва отново на една голяма кора и с голяма чаша се изрязват кръгове, които се подреждат по края на тава с диаметър 30 см, а след това с по-малка чаша отново се режат кръгове, които отново се подреждат във вътрешния кръг на тавата. От останалото тесто се разточва правоъгълниче, върху което се поставя малко сирене, навива се на малко руло и се нарязва на парчета, с които се запълва средата на тавата.
4. Погачата се оставя да втасва около 20 минути, маже се с разбит жълтък, наръсва се със сусам и мак, чак тогава се включва фурната на 200 градуса и погачата се поставя вътре, а след като фурната достигне необходимата температура, се намалява на 180 градуса и се пече още 15-20 минути в зависимост от фурната.