Плодовата торта е един от любимите десерти на мнозина, защото съчетава в себе си сочността и свежестта, носени от вкуса на плодовете. Ако сте любители на този вид лакомства, ето една рецепта за бърза плодова торта, която ще допадне особено на тези, които не са любители на печенето на кори, но са фенове на бързото и лесно приготвяне.
Съставки:
4 пакета бисквити
400 мл шоколадово мляко за напояване на бисквитите
Първи пласт:
500 мл вода
500 г микс от червени плодове
200-250 г захар
2 пудинга с ягоди
Втори пласт:
400 г бита сметана (500 мл сладка сметана)
250 мл мляко
200 г пудра захар
350 г заквасена сметана
2 пакетчета желатин
300 г бананов крем (или друг шоколад)
150 г шоколад за украса
Приготвяне:
Налейте 250 мл вода или половин литър сок в тенджера и оставете още 250 мл настрана, за да разбиете пудинга по-късно.
След това преминаваме към приготвянето на втория пълнеж. Първо изсипете две пакетчета желатин и осем супени лъжици вода в купа, разбийте и оставете да престои. След това в купа се наливат 250 мл прясно мляко и 400 г разбита сметана, добавят се 200-250 г пудра захар и всичко се разбива с миксер. След това към сместа добавете 350 мл сладка сметана и оставете да разбие още малко. Докато разбивате сместа, добавете желатина, който предварително сте затоплили. Вземете 300 грама крем банани и ги нарежете на парчета.
Когато приключите с нарязването, загрейте шоколадовото мляко и потопете в него бисквитките, които подредете в тава, застлана с хартия за печене. Върху бисквитите се разпределя половината от бялата плънка, а след това още един слой бисквити. Отгоре ги наредете с плодов пълнеж, след това още един ред бисквити и отгоре наредете останалата бяла плънка.
След този процес поставете тортата в хладилника за 2-3 часа. След като тортата стегне, я извадете от формата и я отделете от хартията за печене, след което с разтопен шоколад полейте десерта като украса.