300 гр. смлени фъстъци
300 гр. смлени бисквити
200-250 гр. масло
250 гр. пудра захар
1 пакетче ванилова захар
2 яйца
200 гр. нарязани или натрошени фъстъци
За шоколадовата глазура:
2 чаши прясно мляко
5 с.л. захар
3 с.л. какао (може и шоколад на прах)
100 гр. шоколад за готвене
1 с.л. масло или маргарин
Смесете добре смлените бисквити и фъстъци. След това разбийте хубаво маслото и пудрата захар, докато се получи пухкава еднородна смес, след което добавете ваниловата захар и яйцата. Разбийте добре, докато се получи крем. С крема и фъстъчено-бисквитените трохи замесете тесто. С тестото покрийте продълговата или кръгла форма за торта, предварително намазнена или покрита с хартия за печене, след което заравнете сместа. На повърхността на тортата разпределете добре натрошените фъстъци и ги притиснете, за да залепнат за тестото. Накрая залейте с шоколадовата глазура.
За да направите глазурата, в съд сложете млякото, захарта, какаото и маргарина, след което разтопете хубаво сместа на слаб огън. дръпнете от котлона и добавете шоколада, натрошен на парченца. Когато шоколадът се разтопи и кремът стане еднороден, залейте с него тортата. След един час или час и половина повторно залейте тортата с глазурата, която е изтекла отстрани. Оставете тортата хубаво да стегне в хладилник за няколко часа или цяла нощ. Може да я украсите допълнително с фъстъци.
Забележка: Шоколадовият крем не е точно глазура, няма да стегне много добре, затова не мислете, че сте направили нещо грешно.