Бърза торта с ягоди

вход през zajenata.bg
Бърза торта с ягоди
admin
Добавена от: admin
21783
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг. ягоди
1/2 л. вода или прясно мляко (по желание)
2 плодови пудинга
1 опаковка с 3 готови блата за торта
1/2 л сладкарска сметана
6-10 супени лъжици захар

Първо се почистват и измиват ягодите, след което малка част се отделят настрана и се оставят за по-късно, а другите се смилат в блендер. Затопля се водата/млякото и в него се поставят смлените ягоди и захар на вкус според това колко сладък искате да е пудингът. Когато течността е близо до точката на кипене, се добавят предварително разтворените в малка част от млякото пудинги. Варят се за кратко, докато сместа се сгъсти. Оставя се да се охлади малко, но не прекалено и се внимава да не хване коричка отгоре. 
Взема се първият пандишпанов блат и се поставя в подходящо голяма тортена чиния, залива се с 1/3 от крема с помощта на лъжица. Разнася се добре върху целия блат, след което съда с тортата се поставя в хладилника, за да се охлади по-бързо. 
Разбива се сметаната. Охладената торта се изважда от хладилника, отгоре се шприцова 1/3 част от сметаната и се покрива с парченца ягоди. Покрива се с втория блат и леко се притиска. След това процедурата се повтаря, като се завършва със слой от крема от пудинг и ягоди, а най-отгоре с помощта на шприц се правят розички от сметаната и в средата им се слага парченце ягода. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft