Шоколадова рецепта, за която не са ви необходими скъпи съставки или много време, нито пък ще трябва да се мъчите с месене и печене.
Опитай още днес, а след това разказвайте на приятелите си с дни.
300g черен шоколад за готвене
500g масло
9 яйца
Пакетче бишкоти
3-4 супени лъжици пудра захар
Шоколадътго стопете. Добавете маслото, разбъркайте добре, докато не получите еднородна смес.
Докато е разтопен шоколада и е на слаб огън добавете 1 жълтък и добре разбъркайте с миксера.
След като постави всички 9 яйца, разбийте на сняг и накрая добавете 3-4 супени лъжици пудра захар.
Полученият смес бавно добавете в шоколадовата смес. Така ще получите кремообразна текстура на крема.
В овален съд наредете бишкотите. Преди това може да ги потопите в мляко, ако искате. Не забравяйте и ръбове, които също трябва да бъдат покрити.
Напълнете формата с шоколадовата смес.
Тортата поставете в хладилника за няколко часа.
Декорирайте със сметана и плодове по желание и почерпете докато е студена.