Бърза шоколадова Панакота с вкус на италианско лято

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бърза шоколадова Панакота с вкус на италианско лято
Бърза шоколадова Панакота с вкус на италианско лято
admin
Добавена от: admin
5670
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 мл млечна сметана
200 мл шоколадово мляко
50 гр. захар
150 гр. шоколад за готвене
10 гр. желатин

Сладката сметана, шоколадовото мляко (може и обикновено мляко, но с добавена захар), захарта (на вкус) и шоколада се слагат на огъня да кипнат. Отделно пакетчето желатин се накисва в 50 мл вода около 10 мин. След като хубаво се разтопи шоколадът, сместа се маха от огъня и вътре се прибавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи. Сместа веднага се поставя във формички. Първо се оставят на стайна температура, докато изстинат съвсем, а след това се пъхат в хладилник 3-4 часа. Изваждат се от формичките и се поднасят залети с плодов сос или течен шоколад.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft