Бърза яхния със зелен боб
21 Юли 2013
34368
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Зеленият боб се измива добре, почистват се краищата от двете страни на шушулките, и се нарязва на половинки (ако е по-дребен, може да се остави и цял). В подходяща тенджера се налива мазнина, 3 супени лъжици вода и сол на вкус. Слага се лукът, нарязан на ситно, и се оставя леко да се задуши под капак. Добавя се зеленият боб и се налива около 500 мл вода, като се оставя 10 минути леко да покъкри на котлона. След това се добавят доматите, настърганият морков, скилидките чесън и се оставя да ври на умерен огън. Десет минути преди да се изключи ястието, се поръсва с червен пипер и зелените подправки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари