1 опаковка (2 листа) замразено бутер тесто, размразено на стайна температура
2 с.л. дижонска горчица
125 гр. качествена шунка, нарязана на тънко
250 гр. настърган кашкавал или сирене Грюер (Ементал, Гауда и пр.)
1 яйце, разбито с 1 с.л. вода
Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете лист хартия за печене върху тавичката, в която ще печете. Върху набрашнена повърхност сложете единия лист от бутер тестото и внимателно го разточете до размери приблизително 20х30 см. Сложете разточения лист върху тавата и намажете центъра му с горчицата, като оставите ненамазан бордюр около 2 см. Отгоре подредете слой от шунката и поръсете с кашкавала (също оставяйки бордюр). Намажете бордюра с разбитото яйце.
Разточете втория лист тесто върху набрашнена повърхност до същия размер. Поставете го върху покрития с плънката тестен лист, като изравните краищата - изрежете ги ако е нужно с малък остър нож. Притиснете ги леко един към друг (може да се наложи да опънете леко тестото, за да паснат двата листа). Накъдрете бордюра на тестото с вилица. Намажете отгоре с яйчената смес и направете няколко разреза с остър нож, за да излиза парата при печенето.
Изпечете за 20 - 25 минути, докато се надуе и стане златисто. Оставете да се охлади леко, преди да поднесете.