Повечето от нас свързват думата "десерт" с някакъв вид сладкиш, желе или торта. Чували ли сте някога за банани в тесто? Тази необичайна почерпка ще зарадва абсолютно всички любители на плодови сладки. Подготовката е нелепо проста и бърза, а децата я обожават за закуска
Всички необходими съставки вероятно вече са във вашата кухня. След готвене бананите приличат на златни понички, без да се опитват, малко хора ще се досетат какво се крие в средата на десерта.
Съставки
банан 4-5 бр.
прясно мляко 100 мл
Пшенично брашно 5-6 чл. л.
яйце 1
захар 1 супена лъжица
Сол 0,25 ч.л.
сода 0,5 ч.л.
оцет 1 ч.л.
Слънчогледово олио на вкус
подготовка
За да приготвите тестото, разбийте яйцето в купа, изсипете млякото, добавете захарта, солта и разбъркайте всичко добре с размахване до гладкост. Към получената смес добавете пресятото брашно и разбъркайте тестото, докато в него не останат бучки.
Добавете гасената с оцет сода към тестото и разбъркайте всичко отново.
Напълнете половин съд със слънчогледово масло и го загрейте. Потопете бананите в тесто и използвайте вилица, за да ги потопите в горещо олио
Бананите се пържат много бързо, така че най-добре е всяка хапка да се запържи отделно. Щом тестото придобие приятен златист цвят, веднага извадете десерта от тенджерата.
Поставете бананите върху чиния с хартиена кърпа.