Мойте Рецепти
В тенджера на умерен огън загрейте водата. Щом заври, бавно добавете брашното при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти и започне да се отделя от тенджерата. Дръпнете съда от огъня и оставете малко сместа да се охлади на стайна температура. В охладената смес добавете едно по едно яйцата, като бъркате добре след всяко.
За сиропа: сварете водата и захарта на силен огън, докато захарта се разтопи, а накрая добавете лимона и оставете сиропа да се охлади на стайна температура.
Загрейте обилно количество олио в дълбок съд и с шприц оформете толумбички от тестото, като ги пускате директно в загрятата мазнина. Изпържете до златисто от всички страни, след което веднага ги пуснете в изстудения сироп. Щом покиснат вътре 1-2 минути, извадете с решетъчна лъжица в купа. Когато всички толумбички са готови, ги залейте с останалата част от студения сироп и ги поставете в хладилник, за да се охладят преди сервирането.