Тесто:
300 гр. прясно сирене (може извара, Рикота)
8 с.л. прясно мляко
2 яйца
10 супени лъжици масло
400 гр. брашно
100 гр. царевично брашно
1 1/2 пакетче бакпулвер
сол на вкус (ако сиренето е солено, сложете по-малко)
Плънка:
200 гр. настъргано сирене
150 гр. шунка, нарязана на кубчета
За намазване:
малко пълномаслено прясно мляко
От съставките за тестото омесете меко тесто.
Разточете го върху набрашнен плот до дебелина 3-4 мм и го нарежете на квадрати със страна 9 см.
Отгоре разпределете нарязаните сирене и шунка и навийте квадратите на рулца.
Притиснете добре ръбовете, поставете рулцата върху тава, покрита с хартия за печене, намажете ги с малко мляко и пъхнете във фурната.
Печете в предварително загрята до 200-220 градуса фурна за около 10-15 минути.