Бързи картофки на фурна
16 Август 2014
19436
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1-2 кг картофи
2 малки глави лук
1 с.л. олио
50 гр. бекон
2 домата
1 червена чушка
сол, черен пипер, червен пипер и малко масло
Картофите се обелват, нарязват и се разпределят в огнеупорен съд, намазан с малко масло. Лукът се нарязва на кубчета, а беконът, чушката и доматите - на ивици. Смесват се с картофите. Всичко се посолява добре и се разбърква. След това се поръсват с червен пипер, а мазнината се полива по малко върху картофите, така че да има навсякъде.
Пече се около 40 минути в покрит съд на 200 градуса. Към края на печенето капакът се сваля (може да използвате и фолио) и се оставя да се запече на 220 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари