Бързи кашкавалки с кисело мляко - моите ги омитат за секунди, затова бъркам по 2 дози наведнъж!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързи кашкавалки с кисело мляко - моите ги омитат за секунди, затова бъркам по 2 дози наведнъж!
Бързи кашкавалки с кисело мляко - моите ги омитат за секунди, затова бъркам по 2 дози наведнъж!
5148
Източник: За Жената
Бързи кашкавалки с кисело мляко - моите ги омитат за секунди, затова бъркам по 2 дози наведнъж!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бързи кашкавалени питки с кисело мляко. Любими на децата ми, буквално не ме оставят да ги извадя от тавата! Пекат се за 10-тина минути във фурната и са много, много лесни.

Ето какво ви трябва за моите Бързи кашкавалки с кисело мляко :

Бързи кашкавалки с кисело мляко

Продукти:

  • 500 г меко брашно
  • 1 яйце със стайна температура
  • 250 мл хладка вода
  • ½ кубче прясна мая
  • 3 с. л. олио
  • 1 ч. л. захар
  • 1 ч. л. сол

За намазване:

  • 200 мл заквасена сметана/гъсто кисело мляко
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица масло
  • риган/накълцан див лук/сол
  • 100 г настърган кашкавал

Приготвяне:

1. Замесете меко тесто от посочените съставки. Маята се разтваря първо в хладката вода със захарта и малко брашно, след това след като шупне се добавя яйцето, разбърква се и постепенно се добавя брашното, смесено със солта.

2. Трябва да се получи меко тесто, което леко лепне по пръстите. Налива се малко олио, премесва се за кратко и се оставя захлупено да втаса за час.

3. Тестото е доста меко, затова набрашнете добре повърхността, върху която ще оформяте питките, приблизително 10-12 бр. И така, изтръскайте тестото върху набрашнена повърхност, леко го набрашнете точилка, сплескайте го и го оформете на топки.

Покрийте топките и ги оставете за 10 минути. След това ги отворете на питки с пръсти или точилка.

питки с плънка

Снимка: YouTube

4. Намажете всяка питка със смес от кисело мляко и яйца, подправки, а отгоре поръсете настърган кашкавал.

5. Оставете ги да престоят 10 минути, след което ги изпечете на 220 градуса за около 10 минути в предварително загрята фурна.

кашкавалени питки

Снимка: YouTube

Сервирайте ги топли с кисело или прясно мляко.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft