1 яйце
200 грама кисело мляко
4 с.л. олио
сол
1 пакетче бакпулвер
брашно, колкото да се получи меко, нелепнещо тесто
За пържене: олио
Всеки обича вкусни, пухкавки и мекички мекички за закуска. С тази рецепта ще можете да си приготвите много бързо точо такива. Тези мекици станаха много вкусни и са толкова лесни за приготвяне, че нямаше как да пропусна да споделя рецептата с вас
В купа чуквам яйцето, изсипвам кисело мляко, олиото, солта и разбърквам с вилица или лъжица. Добавям около чаша брашно, бакпулвера и отново бъркам за кратко. След това започвам на малки части да слагам брашно и меся докато се получи меко на допир тесто. Разделям готовото тесто на осем равни части, оформям ги на топчета, покривам ги с чиста кърпа и ги оставям така за около 10-20 минути.
След това слагам олио в сух тиган и оставям да загрее. Вземам едно топче и разточвам върху леко набрашнен плот. След като загрее мазнината, внимателно пускам оформената мекица в тигана. Пържа от двете страни до златисто. Докато се пържи първата мекица, аз разточвам втората и така докато съм готова с всичките.
Най са вкусни, когато са топли. Можете да ги сервирате с любимо сладко, сиренце или купичка кисело мляко.