Бързи пилешки късчета - една съставка ги прави меки като памук! По-вкусни и от крилца, и от панирано пиле:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързи пилешки късчета - една съставка ги прави меки като памук! По-вкусни и от крилца, и от панирано пиле:
Бързи пилешки късчета - една съставка ги прави меки като памук! По-вкусни и от крилца, и от...
45302
Бързи пилешки късчета - една съставка ги прави меки като памук! По-вкусни и от крилца, и от панирано пиле:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Запишете тази проста рецепта за пилешки късчета , която всеки успява да приготви. Пилешките хапки са чудесно решение, когато не знаете какво да приготвите за ядене, а трябва бързо да решите. Освен че са бързи и лесни, те са много вкусни и засищащи, така че е достатъчно да ги поднесете само със салата.

сочни пилешки късчета

Ако искате да имат още по-добър вкус, можете да добавите една до две чаени лъжички горчица към сместа, но все пак това е по ваш вкус и желание. Пилешките късчета по тази рецепта са много по-вкусни от пърженото месо, че и от прословутите крилца! Ето какво ви трябва:

Бързи пилешки късчета

Продукти: 

2 пилешки филета (бяло месо)

1 скилидка чесън

3-4 супени лъжици заквасена сметана

1 яйце

3 супени лъжици брашно (или според нуждите, в зависимост от това колко сок ще пусне месото)

сол и черен черен пипер на вкус

малко горчица по желание

Приготвяне: 

Измийте месото под течаща студена вода, след което попийте цялата влага от него с хартиена кърпа. С помощта на остър нож е необходимо да изрежете тънки късчета с дебелина приблизително 5 мм.

пилешки късчета

Овкусете тънко нарязаното месо със сол, черен пипер по желание, лют пипер или смлян кориандър или подправка по ваш вкус. Добавете една-две скилидки чесън, настъргани или прекарани през преса.

пиле с подправки

Разбъркайте добре, за да попие месото подправките, след което добавете едно цяло яйце и 3-4 супени лъжици заквасена сметана. Разбъркайте добре, за да се поемат съставките. Покрийте съда с месото и го оставете в хладилник да почине за 20 минути.

мариновано пиле

През това време месото ще поеме всички вкусове на добавените подправки и може да пусне собствения си сок. След това към сместа добавете три супени лъжици брашно (повече или по-малко ще прецените сами), след което разбъркайте, за да се разтвори и да няма бучки.

пилешки късчета в брашно

Сместа, тоест месото е готово за пържене. Загрейте малко олио (около 5-6 супени лъжици) на умерена температура, след което пуснете пилешките хапки и ги запържете от двете страни до златисто кафяво.

панирани пилешки късчета

Пържат се бързо, защото са тънки. Извадете ги в чиния, постлана с хартиена салфетка. 

пилешки хапки

сочни пилешки хапки

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft