Бързи пирожки от кори за баница - готови за нула време! Топли са страхотни, студени са разкошни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързи пирожки от кори за баница - готови за нула време! Топли са страхотни, студени са разкошни:
Бързи пирожки от кори за баница - готови за нула време! Топли са страхотни, студени са разкошни:
2758
Източник: За Жената
Бързи пирожки от кори за баница - готови за нула време! Топли са страхотни, студени са разкошни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лесна и бърза закуска за гладници - докато децата ви кажат, че са гладни, и вече ще сте ги пъхнали във фурната! Тези Бързи пирожки от кори за баница са чудесно решение за моментите, когато нямате много време за палачинки или милинки. Разкошни са и вместо обяд или вечеря - за похапване на крак.

Много са вкусни топли, но и охладени са не по-малко апетитни. Сочни са и на следващия ден. Ето какво е необходимо за рецептата:

Бързи пирожки от кори за баница

Продукти: 

  • 500 гр. тънки кори за баница
  • 250 гр. пълномаслено сирене
  • 2 яйца
  • малко олио за сместа (ако е необходимо)
  • около 100 мл олио за пържене

Приготвяне: 

В дълбока купа разбийте яйцата заедно със сиренето до получаване на пенлива, компактна смес. Ако не е достатъчно стегнато и готово за намазване на корите, в такъв случай добавете малко олио.

Разтворете корите за баница върху работен плот и ги разполовете по дължина, така че да се получат дълги правоъгълници.

Пълнят се като цялата повърхност се покрива с плънката, като се оставят 2 см до ръба празни, за да може да се прегъне без да изтече плънката.

пирожки кори за баница

Снимка: YouTube

Прегънете краищата по дължина, за да не тече плънката, след което завийте на руло. Уверете се, че сте навили добре "пирожката", междувременно налейте олио в тиган с незалепващо покритие и го оставете да загрее на умерена температура.

бързи пирожки

Снимка: YouTube

Запържете пирожките от двете страни за няколко минути, докато се зачервят хубаво.

бързи пирожки

Снимка: YouTube

Извадете ги в чиния, постлана с хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина. Сервирайте ги с кисело или квасено мляко. Има и вариант за печене:

Ако не желаете да пържите пирожките в олио, процедирайте по следния начин: покрийте цялата кора с плънка, след което я навийте на руло (както е описано по-горе).

След това увийте рулото на кръг, като охлюв. Така ще получите малка баничка. Така приготвените охсе нареждат в намаслена тава. Отгоре ги покрийте с останалата плънка.

Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до приятен златист цвят. И така са вкусни, но моите ги предпочитат пържени в олио. 

пирожки банички

Снимка: YouTube

пържени пирожки

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft