Бързи розички със спанак и готови кори: хем красиви, хем апетитни, хем лесни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързи розички със спанак и готови кори: хем красиви, хем апетитни, хем лесни!
Бързи розички със спанак и готови кори: хем красиви, хем апетитни, хем лесни!
81405
Бързи розички със спанак и готови кори: хем красиви, хем апетитни, хем лесни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бърза и лесна рецепта, а получените банички са с красива форма и апетитен вкус, плюс това буквално всеки може да ги направи. Ето какво ви трябва като продукти за тези нежни Розички със спанак и готови кори :

Розички със спанак и готови кори

Продукти:

  • 4 готови големи фини кори (или 16 обикновени кори - важно е корите да са пресни.
Ако са малко сухи, се сгъват във влажна и добре изцедена кърпа).

За заливката:

  • 1 чаша олио (200 мл)
  • 1 чаша мляко или газирана вода (200 мл)
  • 1 чаена лъжичка сол (4 г)

За плънката (може да използвате плънка по ваш избор):

  • 5 супени лъжици олио (25 мл)
  • 1 глава лук
  • 400 г спанак
  • 1 чаена лъжичка сол (4 г)
  • 1 чаена лъжичка лют червен пипер (2 г)
  • 1 чаена лъжичка черен пипер (4 g)
  • 1 чаена лъжичка червен пипер на прах (4 g)

За намазване отгоре:

  • 1 жълтък / за постен вариант намажете само със заливката

Приготвяне:

1. За заливката изсипете всички съставки в дълбока купа и ги разбъркайте.

заливка за баница

2. За плънката: в тигана се налива олио и се запържва ситно нарязания лук. Добавете измития и нарязан спанак и продължете да къкри, докато пусне водата и омекне.

задушен спанак

Добавете сол и подправки, разбъркайте и след 2 минути свалете от котлона и оставете да изстине.

3. Отворете корите на работния плот. Ако използвате големи кори, разрежете всяка на 4, за да станат 16 кори. Вземете едно парче, защипете го с пръсти в средата и го обърнете няколко пъти, за да се нагъне кората.

спирала от кора

4. Поръсете я с няколко супени лъжици заливка по цялата повърхност, а в средата сложете плънката.

кори със спанак

5. След това прегънете от едната страна, а след това и от другата.

прегъване кори

6. Съберете всички краища към средата, за да получите формата на неправилна топка ("розичка").

розичка от кори

7. Така приготвените розички се нареждат с лицето надолу (долната страна да е отгоре) в тава, застлана с хартия за печене.

розички от фини кори

8. Добавете един жълтък към останалата заливка и разбъркайте. За постен вариант не е нужно да добавяте нищо, а по желание можете да добавите малко куркума или червен пипер за жълт или червен цвят.

банички на розички

9. С лъжица се поръсват розичките с този сос и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45-50 минути.

спаначени розички

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft