Бързи фунийки с бутер тесто и Маскарпоне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Бързи фунийки с бутер тесто и Маскарпоне
Бързи фунийки с бутер тесто и Маскарпоне
admin
Добавена от: admin
25653
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. бутер тесто
500 мл прясно мляко
1 чаша (от 200 мл) захар
2 яйца
4 супени лъжици нишесте
50 гр. масло
2 пакетчета ванилова захар
4 супени лъжици Маскарпоне
3 супени лъжици кокос

Готовото размразено тесто разточете и нарежете на ивици с ширина от по 1,5-2 см, след което всяка лента навийте около метална формичка за фунийка (предварително намаслена). Ако нямате формички, може сами да си ги приготвите от двоен лист алуминиево фолио. При увиването на лентите всяка следваща трябва да застъпва предната с около 1/3 от ширината. Готовите фунийки се пекат на 200 градуса 20-тина минути, а през това време се приготвя кремът.

400 мл. от млякото се поставя в съд на котлона да се загрее заедно със захарта и ваниловата захар, а останалите 100 мл се поставят в друг съд, в който се добавят нишестето и яйцата, и всичко се разбива на хомогенна смес. 
Млякото, яйцата и нишестето се добавят на тънка струйка към врящото на котлона мляко и кремът се вари 10-тина минути при непрекъснато бъркане. Накрая към поохладения крем се добавят маслото и кокоса. 
Готовият крем се оставя да изстине и след това към него се добавя маскарпонето. Цялата смес се обърква добре и готовите и изстинали фунийки се пълнят с крема.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft