Бързо и лесно - печени картофки По-така

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Бързо и лесно - печени картофки По-така
Бързо и лесно - печени картофки По-така
admin
Добавена от: admin
85992
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 килограм картофи
2 с.л. олио
сол и черен пипер
2 червени чушки
2 скилидки чесън
1 китка магданоз
25 гр. моцарела
200 мл заквасена сметана

Картофите се измиват добре, обелват се и се разрязват надлъжно на половинки. Загрейте олио в тигана. Задушете картофите в загрято олио за около 5 минути от всички страни на умерен огън. Посолете ги със сол и черен пипер.

Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. Измийте чушките, разрежете ги наполовина, отстранете семената, след което ги нарежете на ситно. Обелете чесъна, намачкайте го фино и го добавете към чушките. Накълцайте магданоза. Отцедете моцарелата  и я нарежете на малки кубчета.

Подредете картофите в тава за печене с отрязаната част нагоре. Смесете чушките, магданоза, моцарелата и заквасената сметана със солта, и разбъркайте. Добавете черен пипер. Разпределете сместа върху всеки картоф.

Картофите се пекат за около 30 минути, докато сиренето се разтопи напълно и получи златен загар. Поднесете ги със салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft