За тези, които имат търпение - нека изчакат сладкишът да изстине, а за останалите - може да го "нападнете" докато е още топъл, страхотен е!
Сочен сладкиш с орехи и шоколад
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 250 г захар
- 1 ванилова захар
- 400 г брашно
- 1 бакпулвер
- 260 мл мляко
- 110 мл олио
- 50 г смлени орехи
За заливката:
- 200 г захар
- 200 мл мляко
- 100 г шоколад
- 125 г масло
- 100 г смлени орехи
Начин на приготвяне:
Първо включете фурната да загрява на 200 градуса. Разбийте яйцата, като няма нужда да разделяте белтъците и жълтъците.
Когато фурната загрее, сместа се изсипва в малка намазнена и набрашнена тавичка и се пече. Намалете температурата на 180 градуса за около 30 минути в зависимост от фурната. Проверете с клечка за зъби дали е изпечено.
За заливката се смесват захарта, прясното мляко, маслото и всичко се слага на огъня да се разтопи. Преди да заври, добавете шоколада и внимавайте да не загори, след това разбъркайте да се разтопи и тогава добавете орехите.
Получената заливка ще е рядка, но така трябва. Изсипете я върху сладкиша, равномерно навсякъде и оставете да изстине.
Аз го залях горещ с горещата заливка и се получи страхотно, а вие можете да залеете топлия сладкиш със студения сос - както искате.
Да ви е сладко!