Слагам зеленчуците в бутилка, заливам и за една нощ в хладилника стават мозък! Бърза туршийка в бутилка - хрупкава и сочна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Слагам зеленчуците в бутилка, заливам и за една нощ в хладилника стават мозък! Бърза туршийка в бутилка - хрупкава и сочна:
Слагам зеленчуците в бутилка, заливам и за една нощ в хладилника стават мозък! Бърза туршийка в...
29984
Слагам зеленчуците в бутилка, заливам и за една нощ в хладилника стават мозък! Бърза туршийка в бутилка - хрупкава и сочна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бързо и много лесно за приготвяне мезе от мариновани зеленчуци - това е днешното ни бързо и лесно предложение. Страхотни са за пикник или пък за семейния празник. Домати, краставици и вкусен, ароматен сос! Просто слагаш зеленчуците в бутилката и до вечерта мезето е готово! Ето и рецептата за мариновани зеленчуци в бутилка :

Мариновани зеленчуци в бутилка

Продукти:

домати + краставици - 1,5 кг

захар - 70 г

винен оцет (6%) - 70 мл

растително масло - 70 мл

чесън - 7-8 скилидки

сол - 1,5 с. л.

магданоз + босилек

сладки и люти чушки

Приготвяне:

Пригответе измитите продукти на работния плот, обелете и почистете от дръжките. Нарежете краставиците и доматите на големи парчета, след което ги набодете с клечка за зъби.

мариновани зеленчуци

Нарязаните зеленчуци пъхнете в голяма пластмасова бутилката, отрязана отгоре (не напълно) - така ще бъде по-удобно да се мариноват. 

зеленчуци в бутилка

Пригответе соса за маринатата - много е вкусен и песен. Сложете чесъна, чушките, зеленииите, захарта, солта и оцета с олиото в купата на блендера. Смелете добре.

зеленчуци за мариноване

Залейте доматите и краставиците с получения ароматен сос.

мариновани зеленчуци в бутилка

С помощта на прозрачно фолио възстановете целостта на пластмасовата бутилка (увийте я плътно няколко пъти). Разклатете бутилката, оставете соса да залее добре зеленчуците. Пъхнете бутилката в хладилника за няколко часа (поне 8), за предпочитане за цяла нощ.

На другия ден поднесете, а остатъка от сосчето отопете с пресен хляб - божествено е!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft