Бързо сладко от праскови-Леле, колко вкусно става, само от аромата да се наядеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързо сладко от праскови-Леле, колко вкусно става, само от аромата да се наядеш!
Бързо сладко от праскови-Леле, колко вкусно става, само от аромата да се наядеш!
34868
Бързо сладко от праскови-Леле, колко вкусно става, само от аромата да се наядеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Първи вариант:

Продукти: праскови, захар, ванилия, лимон, пръчки канела

Прасковите и захарта трябва да са в съотношение 1:1, т.е. за 1 кг праскови трябват килограм захар, щипка ванилия, пръчка канела и сок от 1 лимон.

За онези, които не обичат много сладко, захарта може да се намали до 750-800 г. Прасковите е добре да са малко недозрели. Така плодовете по-лесно ще се режат и няма да се разкашкват по време на приготвянето.

От 1,5 кг праскови се получават около 1,200 кг сладко, но всичко зависи от сочността на плодовете и гъстотата, която искате да постигнете.

Прасковите трябва да се измият и нарежат на тънки парчета, например на 16 резена. Прехвърлят се в дълбока тенджера, в която по-късно ще се варят. Засипват се със захарта, покриват се с кърпа и се оставят за през нощта. За това време захарта трябва да се разтвори, а прасковите трябва да си пуснат сока. Сутринта тенджерата се поставя на котлона и се добавя щипка ванилия и канела (ако нямате пръчка, може да използвате щипка мляна канела) и лимонов сок. Когато заври, котлонът се намалява и се вари около 40 минути.

Горещото сладко се налива в буркани, като предварително се махне пръчката канела.

Втори вариант:

Продуктите са същите, разликата е в начина на приготвяне. Прасковите не се оставят за през нощта. Вземете 70 мл вода и заедно с 1 кг захар сварете сироп. Когато захарта се разтвори се прибавят почистените и нарязани праскови, ванилията, лимоновия сок и канелата и се вари до желаната консистенция.

Ако варите 20 минути след като кипне, ще получите прозрачен и течен сироп, а сладкото по-скоро ще прилича на турските деликатеси. Когато варите повече, то и сладкото ще стане по-гъсто. За да проверите гъстотата, капнете капка от сладкото върху чинийка и оставете да изстине. Ако не се взема под внимание нощта, през която прасковите киснат със захар, времето за приготвяне на сладкото е около час - 15 минути за нарязването на плодовете и 45 мин. за варене.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft