27 Април 2025
1326
Снимков материал: pixabay.com
Едно от любимите ястия на нашата трапеза е бобът. Но всички домакини знаят, че готвенето отнема часове.
Опитни готвачи обаче са открили как да съкратят времето за готвене на боба и вкусът да е перфектен, а семейството да се зарадва. Има две съставки, които можете да добавите, за да приготвите бързо любимото си ястие, а вие изберете тази, която ви подхожда повече или която имате в момента в къщата.
Сода бикарбонат
Към първата вода, в която са варени зърната, добавете една чаена лъжичка сода бикарбонат. Оставете боба да къкри поне 15 минути, след което го отцедете от водата и добавете малко олио. Разбъркайте добре, за да сте сигурни, че маслото е разпределено във всички зърна. Содата за хляб също ще предотврати образуването на газове, причинени от боба.
Ракия
В този случай се заливат с 4 части студена вода и 1 част боб. Например на 1 кг боб се наливат 4 литра вода. Веднага налейте 50 мл ракия в тенджерата и оставете да заври. След това намалете температурата на котлона и оставете боба да къкри около 50 минути. През това време ще омекне.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари