Бърз зелник
10 Февруари 2014
40199
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг кисело зеле
2 пакета кори за баница (1 кг)
200 гр. мазнина - масло, олио или смес от двете
4-5 стръка праз лук
200-300 гр. сирене/извара
Нарежете зелето на тънки ивици. Загрейте половината мазнина в дълбок тиган и задушете вътре зелето, докато омекне и свие обема си. В малко от останалата мазнина задушете нарязания праз и след като омекне и се запържи, добавете вътре натрошеното сирене.
Намажете голяма тава с мазнина и започнете да редите вътре корите, като между всеки две мажете с малко мазнина, а през 2-3 кори се поставя част от плънката (редуват се двете плънки или се смесват предварително). Завършва се с няколко слоя кори. Баницата се слага в загрята на 200 градуса фурна и се пече до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари