Бърз и икономичен картофен пай
1 Февруари 2014
22718
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150-200 грама брашно
2 яйца
4 картофа, леко сварени и нарязани на кубчета
сол и черен пипер на вкус
1 глава кромид лук
За намазване:
200 гр кисело мляко
200 мл сметана
Разбийте яйцата с нарязания лук и брашното и добавете толкова прясно мляко, смесено с малко вода, че да се получи тесто, малко по-гъсто от палачинково. Сложете вътре нарязаните картофи и добавете подправки на вкус.
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете йенски съд или тава с олио и пъхнете във фурната, за да се загрее добре. В сгорещеното олио изсипете картофената смес и печете около 20 минути.
Намажете пая със смес от киселото мляко и сметаната и оставете да се допече във фурната още няколко минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари