Бърз козунак в машината за хляб - без да се потите над тестото и без да ви болят ръцете след това!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бърз козунак в машината за хляб - без да се потите над тестото и без да ви болят ръцете след това!
Бърз козунак в машината за хляб - без да се потите над тестото и без да ви болят ръцете след това!
admin
Добавена от: admin
62567
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 мл прясно мляко
14 гр. суха мая
3 яйца
150 гр. захар
100 гр. масло
щипка сол
3 ванилии
кората от 1 портокал и лимон - настъргани
500 гр. брашно

Ако разполагате с удобството, наречено машина за хляб, то проблемът с Великденския козунак е решен! Вместо да се потите и месите с часове, използвайте машината - тя ще направи всичко вместо вас!
Загрейте леко млякото и прибавете вътре маята и 3 с.л. брашно от общото количество. След това разбъркайте и покрийте с кърпа. Оставете маята да шупне. 
През това време разбийте яйцата със захарта с миксер, прибавете щипка сол, ванилиите и кората от портокала и лимона. Добавете също втасалата мая, разбъркайте добре, прибавете на части пресятото брашно и започнете да бъркате с дръжката на дървена лъжица в посока на часовниковата стрелка. По този начин ще се получат конци на козунака. Прехвърлете тестото в машина за хляб, прибавете и леко разтопеното масло отгоре. Включете машината на програма само за месене - 15 минути. След това я включете на програма за месене и втасване 1 час и половина. При втасването не отваряйте вратичката! След като тестото се надигне хубаво, извадете го от машината, разделете го на 3, като при това мажете ръцете си и плота с разтопено масло, за да не лепне тестото. Оформете 3 фитила и ги сплетете на плитка. Прехвърлете плитката в подходяща форма, застлана с хартия за печене и намазана с масло. Загрейте фурната леко и поставете формата вътре, докато тестото отново втаса и удвои обема си. Щом се надигне хубаво, намажете козунака с разбит жълтък, поръсете с кафява захар и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Автор: lakomnik.bg
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft