Бърз Наполеон без печене- друга торта не искам и да вкусвам вече

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърз Наполеон без печене- друга торта не искам и да вкусвам вече
Бърз Наполеон без печене- друга торта не искам и да вкусвам вече
29016
Бърз Наполеон без печене- друга торта не искам и да вкусвам вече
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за тортата "Наполеон" мислех за най-лесната и мързелива. И щях да продължа да мисля така, ако не бях срещнал друг „Наполеон“ без печене : с бисквити и с крем за пудинг. Интригуващо? Разбира се.

Въпреки липсата на множество слоеве, присъщи на класическия "Наполеон" , тази торта ще се окаже доста висока и красива в разрез. Бърза и лесна рецепта, която изисква само да приготвите крема! Благодарение на добавянето на ванилов пудинг, той ще се окаже едновременно плътен и нежен: с текстура на суфле и вкус на сладолед.

 

Съвет : количеството съставки е посочено за съд с размери 25 х 30 см. Използвайте солени бисквитки: те ще разредят приятно сладостта на пудинговата маса. Комбинацията от сладък ванилов крем за пудинг със солени крекери дава сензационен ароматизиращ ефект!

    
 

Съставки

Мляко 1 л

Пшенично брашно 1 чаша

Ванилов пудинг 2 бр.

Яйчен жълтък 4 броя

Масло 200 гр

Захар 150 гр

Ванилова захар 10 g

бисквити 200 гр

Пудра захар на вкус

 

Подготовка

Крем . Смесете 500 мл мляко с брашно, сух пудинг и жълтъци до гладка смес. Сварете останалите 500 мл мляко с масло и захар. Изсипете бавно  сместа бавно във врящото мляко. Варете на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти


Поставете слой крекери върху лист за печене, застлан с хартия за печене.

ЗЗалейте крекерите с леко топъл крем, след това отгоре наредете втори слой крекери. 


Натиснете леко горния слой на бисквити. Поставете листа за печене в хладилника за няколко часа (за предпочитане за една нощ). Поръсете с пудра захар върху тортата преди сервиране

Тортата изглежда безумно вкусна! Просто искам да опитам само като я видя Предлагам да не се бавите, а да поглезите себе си и близките си с нов деликатес. Запазете рецептата, споделете я с приятелите си и не забравяйте за харесванията!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft