В почивните дни, когато искате да си почивате и да не се затваряте с часове в кухнята, се нуждаете от прости и бързи, но вкусни рецепти.
Това е точно такава - картоф, сос от мляно месо и моцарела. Крайният резултат е храна, която ще обикнете от първата хапка
От какво имате нужда?
- 6 средни картофи
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица сол
- 4 парчета моцарела (или кашкавал) нарязани на малки тънки квадратчета
- 2 чаши готов сос за лазаня
- 1 чаена чаша бешамел
- 6 парчета моцарела
Метод за приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180 ° C
2. Направете паралелни филийки на картофа. Можете да използвате две дървени лъжици, за да центрирате картофите, така че да не го отрежете твърде дълбоко.
3. Поставете картофите върху хартия за печене. Намажете със зехтин и сол. Печете от 45 минути до 1 час, докато картофите "цъфнат".
4. Върху всеки от печените картофи, изсипете соса от лазанята. Изсипете сос бишамел и добавете парче моцарела върху всеки от картофите.
5. Печете още 30 минути
За визуално вдъхновение вижте видеоклипа: